Boeken

 
bol.com Partner

Er zijn hele leuke boeken op de markt voor kinderen over zeilen, piraten en de zee. Ook voor de ouders zijn er leuke boeken te vinden. Op deze pagina vindt u een selectie. Mocht u nog een goede tip voor ons hebben, laat het maar weten!
Onderstaande boeken kunt u eventueel bestellen door op het plaatje te klikken. U komt dan op de site van bol.com en kunt daar uw bestelling plaatsen.

Er zijn verschillende boeken geschreven door zeilende ouders over lange tochten op zee met kinderen. Een selectie boeken over en voor zeilende ouders:

Een must-have voor alle varende ouders!

De kinderen aan boord vaargids is het boek van de oprichtster van deze website, Gemma Drohm.

Ze is zelf moeder van drie kinderen en heeft als grote hobby zeilen. In het boek ‘De kinderen aan boord vaargids’ beschrijft zij tips en praktijkervaringen over varen met kinderen en de leukste havens om te bezoeken met kinderen.

  Een wereldreis met een zeiljacht is tegenwoordig niet meer zo uniek. Uniek is het wel als je zo´n reis begint met een baby aan boord. Olav, Erna en hun dochter Vera vertrekken in 1999 met het tien meter lange jacht Ritme. Vera is nog geen jaar oud bij vertrek en groeit tijdens de reis op tot peuter.
Olav Cox beschrijft zijn keuzes, zijn twijfels en zorgen. De lezer zeilt mee en ziet Vera opgroeien tussen palmenstranden en oceaangolven. Drie jaar later stapt de parmantige peuter uiteindelijk aan wal in het voor haar onbekende Nederland.
 

Edo Ankum zeilde met zijn vrouw Joanne en twee jonge kinderen, Borris en Esther, rond Afrika. De reis begint met een onbestemd plan en een route die totaal niet vastligt, maar gaandeweg groeit het besef dat een reis veel intenser wordt beleefd als je vasstelt waar de grenzen van het avontuur liggen. Het reisdoel wordt de weinig door jachten bevaren oostkust van Afrika. Edo Ankum is bekend van de artikelen in Zeilen (Sally Lightfoot).
Lees de positieve recensie van de redactie van kinderen aan boord in de nieuwsbrief van april 2009.

  Ingrid Adriaans had een droom. Ooit wilde ze een boot bouwen en daarmee een zeilzwerftocht rond de wereld maken. Haar droom maakte ze waar. Ze bouwde samen met haar man Marcel begin jaren negentig een stalen zeiljacht. In 1991 gooiden ze de trossen los en zeilden ze de horizon voorbij het avontuur tegemoet. Onderweg wordt hun dochter geboren. Na vijf jaar zeilen legt de familie Adriaans september 1996 weer aan in Nederland.
  Leef mee met de familie Reiff en hun belevenissen tijdens hun wereldtocht. Aanrader voor iedereen die zo'n tocht met kinderen overweegt!

 

Nu in één boek: het sinds lang uitverkochte Rosie Darling en Kinderen van Kaap Hoorn.
Lang voordat het mode werd zeilde Rosie met haar gezin op een baanbrekende tocht van Engeland naar Australië en Kaap Hoorn. Maar voorafgaand aan de reis rond Kaap Hoorn die ze met haar kinderen maakte, trok Rosie als jonge meid al naar Azië. In dit boek zijn de verhalen van deze reizen samengevoegd. Hét voorbeeld voor alle gezinnen die een lange oceaanreis maken.

Leuke kinderboeken over zeilende kinderen, piraten, avonturen op het water.

  Boekje in de bekende Dick Bruna stijl over Jan de Zeeman.
  Een boekje met een minder voor de hand liggend verhaal van Bruna. Daardoor misschien wel een van zijn mooiste boekjes! Een must voor iedere schipper in spe.

 

Boris Beer bouwt een boot en neemt een hond als drenkeling aan boord. Van restjes hout bouwt hij ten slotte een hok.

Prentenboeken voor kinderen vanaf 4 jaar:  

  Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Paul sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen...

 

Mara, zeemeermin en prinses, roept de hulp in van de kleine piraten Tirza, Tijntje en Teuntje. Zij en al haar meerminvrienden zijn gevangen genomen door Trivalia, de meest gevreesde piratendame. Sprookjesachtig verhaal waarin de drie kleine piraten de nodige gevaren moeten trotseren, hulp van verschillende mensen in moeten roepen en een raadsel op moeten lossen voordat Mara en haar vrienden bevrijd kunnen worden.

 

Peter-Paul wordt leerling-piraat op het schip Draculus Drie. Voortaan heet hij PéPé. Dat is een betere naam voor een piraat, vindt hij. De matrozen Hens 1, Hens 2 en Hens 4 leren hem van alles over het leven aan boord: enteren, zeilen strijken en hozen. Maar waar is Hens 3?
Grappig fantasievol boek.
  Een mooi vormgegeven boekje over piraten, dat leuk is om zomaar te bekijken en ook om informatie in op te zoeken. Door draaischijfjes, doorkijkjes, openslaande koffers en zakken, uitklapbare luikjes en bladzijden is er veel te zien in de tekeningen, die veel details bevatten.
  
Erg leuk boek op rijm wat leuk blijft om voor te lezen. De slak gaat op wereldreis met de walvis en maakt van alles mee. Schitterende paginagrote tekeningen. Mijn kinderen zijn fan van dit boek! Over hoe je, ook als je klein bent, toch een grote held kunt zijn. Dit bijzondere prentenboek heeft prachtige prenten waar veel op te zien is, een tekst op rijm, een verhaal vol spanning, humor, een subtiele boodschap en een goede afloop.Leesboeken voor kinderen vanaf 7 jaar:

 

Aanrader!
Elke zeilend echtpaar met kinderen kent het wel: hoe maak je de zeilvakantie aantrekkelijk voor kinderen. Met dit Zeilvakantielogboek (helemaal in kleur) wordt het allemaal leuker, ook voor de ouders. Het logboek is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en bevat pagina's voor foto's en verhalen, spelletjes en puzzels, handige weetjes over het zeilen, recepten aan boord, enzovoort.
Het invullen van het logboek is leuk, makkelijk en snel te doen, met als resultaat dat ze aan het eind van de vakantie een logboek vol met verhalen, foto's en avonturen hebben.

 

Suus en Steef zijn met hun vader op vakantie. Hun vader wil actie en avontuur. Daarom gaan ze het water op. Ze maken een zeiltocht op zee! Dan gaat er iets mis. Hoe lossen Steef en Suus dat op? (AVI 5)

  Een grappig boek waarin op een luchtige manier aan jonge kinderen wordt verteld wat piraten zijn, wat ze doen en wat er over ze bekend zou zijn, dit natuurlijk met de nodige fantasie. Door het verhaal heen zijn steeds leuke puzzeltjes, liedjes, weetjes en waargebeurde feiten opgenomen. Een boek dat alle jongens (en geinteresseerde meisjes) zal boeien.
 

Bas en Karin hebben op zolder een piratenkist van de vader van Bas gevonden. In de kist zitten een kaart en een spiegel. Als ze in de spiegel kijken, staan er ineens piraten voor hun neus die op zoek zijn naar een verborgen schat. (AVI 3)

Leesboeken voor kinderen vanaf 10 jaar:

 

Deze uitgave is bedoeld voor kinderen die voor het eerst meevaren op een zeiljacht; dat hoeft trouwens niet beslist op zee te zijn. De indeling van het schip, de gewoonten aan boord, de manoeuvres, de haven en de bijboot, ze worden kort en eenvoudig beschreven en leuk geillustreerd met kleurenfoto's en tekeningen in kleur. Ook is er aandacht voor navigeren, vlaggen, knopen, en een quiz besluit het boekje. 
  Dit, oorspronkelijk in 1970 door Paul Biegel geschreven boek, oogstte bij verschijnen veel lof (Gouden Griffel 1972). Nog steeds valt er veel te genieten aan de avonturen die vier kinderen beleven als zij, met hun wonderlijk opgeknapte schip, uitvaren en op geheimzinnige, sprookjesachtige plaatsen terecht komen. De kinderen vormen samen een hecht vriendenteam. Een met vaart geschreven verhaal, met humor en spanning.
  Klassieker.
Ruim vijftig jaar geleden verscheen dit boek als eerste van de Kameleonserie. In dit boek krijgt de tweeling, Sietse en Hielke Klinkhamer, een oude afgedankte duwboot en een motor uit een auto. De Kameleon, de boot waar ze vele avonturen beleven. 
  Afzonderlijk te lezen deel uit de serie 'Op zoek naar dolfijnen', waarin Jody met haar ouders en twee broertjes met het schip Dolphin Dreamer de wereld rondvaren. In dit deel zijn ze op weg naar de Rode Zee. Onderweg komen ze een dolfijn tegen die steeds maar in de buurt blijft van de Dolphin Dreamer; hij blijkt een zendertje bij zich te dragen. Bovendien dreigt er gevaar van piraten die de zee bij Aden onveilig maken.De kapitein van de Dolphin Dreamer besluit om extra bewaking aan boord te nemen. Maar of dat nu helpt...

 Het zeeboek<br>Bas van Lier
Het zeeboek
Bas van Lier

Tip: 'Er komt van alles aan de orde en er staan allemaal doedingen (proefjes enzo) in. Erg leuk en leerzaam boek, helaas alleen nog tweedehands te krijgen. Wij hebben het destijds bij Ecomare op Texel gekocht, daar hebben ze trouwens wel meer van dit soort leuke boeken voor kinderen.'
In dit boek vertelt Bas van Lier hoe belangrijk de zee is voor het leven op deze planeet. De functies en de eigenschappen van de zee en de zeebodem komen aan bod, evenals het leven in de zee.

Er zijn verschillende boeken voor kinderen op de markt die kunnen dienen als handleiding om te leren zeilen. Deze boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10.

 

Veel facetten van het zeilen komen in dit enthousiast geschreven informatieve boekje aan de orde. Omdat de auteur niet uitgaat van enige voorkennis, kan de lezer zich stap voor stap alle informatie die nodig is om zelf te kunnen varen, eigen maken. Goed ingeleefd zijn de benodigde thema's gekozen om als jong kind met een klein bootje van wal te kunnen steken. Zinvol, motiverend zeilboek voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

 

Dit erg leuke boek over zeilen ziet er niet alleen aantrekkelijk en vrolijk uit, maar is ook informatief. Kenmerkend zijn de vele tekeningen in kleur. Op verhalende en humoristische wijze worden de lezers meegenomen in de essenties van het zeilen. Zowel enthousiasme als kennis wordt op die manier overgebracht. Kern van het boek is het zeilen met kleine open zeilbootjes, maar tegelijk wordt er van alles omheen verteld, varierend van grote boten, voorrangsregels op het water tot het weer. Tussen de informatieve teksten door zijn bladzijden uit het logboek van de 10-jarige Tim de Wit opgenomen. Hij heeft net een Optimist gekregen en vertelt over zijn belevenissen. Een boekje om van te genieten voor kinderen vanaf ca. 10 jaar met belangstelling voor watersport.

  De wereld van zeilen kent veel termen en gebruiken. Ook kun je best in gevaarlijke situaties belanden als je niet goed weet wat je doet. Dit 'praatje bij een plaatje' boek gaat spelenderwijs en in een logische opbouw door alle zaken die met zeilen te maken hebben.  Geschreven door een Britse en aanbevolen door de Engels zeilbond, de RYA.

  

 

 

Share/Bookmark