Zeilscholen

Zelf leren zeilen kan vanaf een jaar of 6-7. De meeste kinderen beginnen in een Optimist. Er zijn vele zeilscholen te vinden en kinderen kunnen een fantastische tijd beleven op een zeilkamp. We zijn benieuwd naar de verhalen van de kinderen zelf: bij welke zeilschool heb jij les gehad en hoe vond je dat? 

Op www.zeilschool.com is een uitgebreide collectie zeilscholen te vinden, met een leeftijdsindicator ernaast.
Verder is de site van CWO (Commissie Watersport Opleidingen) interessant. Daar staan de opleidingen die aangesloten zijn bij CWO en dus 'officiel erkende' diploma's mogen geven. CWO streeft naar een uniform diplomasysteem voor vrijwilllige vaaropleidingen.

Een (willekeurige) selectie van zeilscholen en zeilkampen speciaal voor kinderen:

Vinea organiseert al 55 jaar zeilvakanties en surfvakanties voor kinderen en jongeren. Jaarlijks beleven bijna 10.000 deelnemers de vakantie van hun leven. Met zoveel ervaring is Vinea ook niet voor niets de grootste reisorganisatie voor kinderen en jongeren van 7 t/m 19 jaar. Op stap met Vinea betekent de zekerheid dat je een geweldige en uitstekend georganiseerde vakantieweek tegemoet gaat.

Zeilen leren bij Zeilschool De Veenhoop is een fantastische ervaring. Een zeilvakantie bij ons is de garantie voor een fijne en veilige vakantie. Zeilen vinden wij de mooiste sport die er is. Zeilen is niet alleen omgaan met boot, water en wind. Maar het is meer, het is samenwerken, met elkaar beslissingen nemen en het dragen van verantwoordelijkheid. Je leert bij zeilen dingen die ook in het dagelijks leven goed van pas komen: respect voor elkaar, samen zorgen voor een goede sfeer en op elkaar vertrouwen.

 
Zeilcentrum „de Wijde Aa” is opgericht in 1958. Sinds die tijd zijn wij gehuisvest in een nog draaiende windmolen, gelegen midden in een groene polder aan „de Wijde Aa”, een zijtak van de Braassem. Jonge mensen enthousiast maken voor de zeilsport en hen een onvergetelijke vakantieweek bezorgen. Dat was en is nog steeds ons doel. Daarbij kunnen we rekenen op de inzet van een grote groep enthousiaste studenten, waaronder veel oud-kampers.
Share/Bookmark

Tips en meningen

Mar (16-07-2013)

Ik kan 'de Wijde Aa' zeker aanraden.Ik ben er al heel vaak geweest. Je krijgt op goed les op je eigen niveau en je gaat met een diploma naar huis. Hier kun je optimist en 16m2 varen. Gegarandeerd een supervakantiekamp!

Geef hier uw tip of mening