Vlieland

Geen kaart beschikbaar
Haven
Aanloophaven Vlieland 
Adres
Havenweg 21 
PC + Plaats
8899 BV Vlieland 
E-mail
Web
Tel.
0562-451729 
Omschrijving
Geheel vernieuwde haven, met 300 boxen voor passanten. 
Faciliteiten
Internet, wasserette, supermarkt (nieuw), restaurant (nieuw) 
 

Share/Bookmark

Attracties/activiteiten op loopafstand

Strandje naast de haven, krabbetjes vangen vanaf de steiger.

Tips en meningen (Gemiddelde beoordeling: 4.3 Sterren)

Rob & Carolien (17-07-2011) 4 Sterren

Voor de kinderen een superhaven. De hele dag kunnen ze krabben vangen, vissen en in de speeltuin spelen. Sanitair is netjes,alleen douches apart betalen. Strand is om de hoek dus ook lekker dichtbij. Je kunt hier ook op garnalen vissen. Vergeet niet om mosselen te zoeken bij laagwater. Echt heerlijk! Op loop/fietsafstand het dorp en de rest van het prachtige eiland. Voor onze kids echt een superhaven.

Claire, Sara en Marten (10, 8 en 6 jaa) (06-01-2011) 5 Sterren

Vlieland is ons favoriete eiland, zowel in de haven als - nu de kinderen iets groter zijn - op de rede. Noordzee strand en Waddenstrand liggen op loopafstand van de haven. Krabbetjes of Garnalen vangen. Fietsen huren bij de haven, pannekoeken of pizza in het dorp, frietjes bij de haven. Wat wil je nog meer?

Nicolette (26-10-2008) 4 Sterren

De nieuw ingerichte haven is erg mooi geworden. Er zijn nu voor een groot gedeelte aparte ligboxen met eigen stroomaansluiting en stevige vingerpier. Het is nog steeds erg druk in de zomervakantie; ook dit jaar weer 'dubbelrood'. Veel schepen liggen in te korte boxmaat voor hun lengte waardoor manoeuvreren niet altijd makkelijk is vanwege de smalle tussenruimte. De haven ingang is behoorlijk smal; let goed op de dwarsstroom en tegenliggers. Direct naast de haven is een mooi strand; wel opassen met kleine kinderen want het strand loopt snel heel steil af de zee in. Er is helaas geen speeltuin op de haven. Wel een mooi wandelbos en natuurlijk krabbetjes vangen. Vlieland zelf is ook een prachtig eiland, bijv. om te fietsen naar het Posthuis aan de westkant. Je kan lekker eten bij het Armenhuis in het dorp; hier is het terras in een mooie afgeschermde tuin waar de kinderen lekker kunnen spelen. Vanaf het seizoen 2009 zal waarschijnlijk het nieuwe havenkantoor gereed zijn.

Geef hier uw tip of mening

Sterren