Oudeschild-Texel

Geen kaart beschikbaar
Haven
Waddenhaven Texel 
Adres
Haven 26 
PC + Plaats
1792 AE Oudeschild-Texel 
E-mail
Web
Tel.
0222-321227 
Omschrijving

Kindvriendelijke gastvrije haven op het toeristische Texel.

Waddenhaven Texel staat in de nieuwsbrief van Augustus 2009 speciaal in de kijker.

 
Faciliteiten

Speelwrak 'Het Piratenschip', restaurant, internet, barbequeplaatsen, wasserette, havenwinkel, fietsverhuur (ook kinderzitjes, kinderfietsen, aanhangfietsen en fietskarren), jeu-de-boulesbaan, voetbal/basketbal veldje, 'fitpoint' voor de oudere jeugd, speciaal aangelegde steiger voor het vangen van krabbetjes.

Nieuw: er is een zwemstrand opgespoten aan de Noord-oostzijde van de haven.

 
 

Share/Bookmark

Attracties/activiteiten op loopafstand

Ecomare (www.ecomare.nl): centrum voor Wadden en Noordzee, met o.a. zeehonden opvang. Ligt bij De Koog, prima per fiets of bus (bij vissershaven is een bushalte) bereikbaar vanuit  Oudeschild. 

Tips en meningen (Gemiddelde beoordeling: 4.4 Sterren)

Maarten (08-08-2015) 5 Sterren

Veel vermaak voor kinderen! Grote speeltuin met uitdagende speeltoestellen, een zandstrand en het krabbenvangen. Maar liefst 3! Fam. Douches met babybadjes! Een voorbeeld voor veel havens

Dion (30-10-2013) 5 Sterren

Wat een verrassing, erg leuk om naar toe te gaan. Mooie sfeervolle haven met gratis stroom en water! Goede sanitaire voorzieningen, een winkeltje, fietsverhuur en hele uitgebreide leuke speeltoestellen voor de kinderen. Op loopafstand een watersportwinkel, een klein strandje en ook het dorp Oudeschild is lopend goed te doen. Ook het krabbetjes vangen in de haven was een mega succes voor onze dochter(5). Doordat dit een passantenhaven is, leeft iedereen op/rond zijn boot waardoor wij deze haven als een zeer prettige sfeervolle haven hebben ervaren. Wat ons betreft beslist een aanrader.

Twillert (29-07-2012) 4 Sterren

Mooi haven. Goede sanitaire voorzieningen. Leuke speelgelegenheid voor de kids. Kinderen vermaken zich hier prima !

Claire, Sara en Marten (10, 8 en 6 jaa) (06-01-2011) 3 Sterren

Meest saaie haven van alle Waddenhavens. Mooi havengebouw en speeltuin, maar dat hebben we thuis ook.

Francis Leeuwenburgh-Kuhl (23-08-2010) 3 Sterren

Nou waren we in Texel tijdens wat "mindere" dagen qua weer, maar wat wij echt jammer vonden is dat het strand van Texel aan de andere kant van het eiland ligt dus alleen met bus en/of fiets te bereiken. Hierdoor kreeg ik niet echt het gevoel dat je op een eiland zit. En wat een gedoe met de electriciteit..

Joran (31-07-2009) 5 Sterren

Vorig weekend weer in Oudeschild geweest. Het was weer erg leuk, zeker niet te massaal zoals veel havens aan het IJsselmeer wel zijn (ondanks dat de haven vrij vol lag). Een eettip is het ogenschijnlijk niet zo gezellige restaurant dat bij de fietsverhuur naast de haven ligt. Het eten is er erg goed en ze hebben kinderstoelen, kinderhapjes en een verschoonkussen bij de toiletten (wat wil je nog meer).

Simone de Best (04-06-2009) 5 Sterren

Het was erg leuk op Texel. Voor kinderen een fantastische speeltuin, eigen box, fietsen om te huren in de buurt en zomaar op het strand met de fiets. Al met super leuk voor kinderen.

Bert Marien (22-12-2007) 5 Sterren

Heel passantvriendelijk. Zelfs in het hoogseizoen, heb je meestal een eigen box. Vlakbij is het juttersmuseum en een fietsverhuur.

Zita Hopmans (28-11-2007) 5 Sterren

Het Speelwrak is, naast natuurlijk het krabben vangen, een uitdagende speeltuin voor jong en oud. De faciliteiten in de haven zijn allemaal goed bedacht en goed verzorgd. Fietsverhuur is met een uitgebreid assortiment van kinderzitjes, meefietsen en kinderfietsen. Dit maakt het gemakkelijk om bijv. Ecomare te bezoeken.

Geef hier uw tip of mening

Sterren